Scroll Top
Pedikura

Lorem ipsum dolor sit amet,
adipisicing dolor.

PEDIKURA

Njega stopala

Medicinska pedikura |njega stopala| obuhvaća tretiranje svih zahtjevnijih problema sa stopalima kao što su: kurje oči, urasli nokti, bradavice, natisci, gljivice na noktima i druga medicinsko-estetska stanja nokta i nokatne ploče. Važno je dodati da se sav alat sterilizira u autoklavu nakon svakog klijenta što garantira kiruršku razinu sterilnosti.

…Najbolji  pedikerski salon u vašem gradu

Estetska pedikura sastoji se od kupke, pregleda stopala i odstranjivanja manjih nakupina zadebljane kože te obrade nokta, lakiranja i njege hranjivom kremom.

PEDIKURA TRETMANI

Pedikura je proces njege stopala koji se sastoji od niza postupaka kojima se očisti, njeguje i poboljšava izgled kože na stopalima. Ovaj postupak je vrlo važan za održavanje zdravih i lijepih stopala, a također ima i terapijski učinak, jer može smanjiti bolove i umanjiti rizik od infekcija.

Prvi korak u pedikuri je namakanje stopala u toploj vodi, koja može biti obogaćena solima, eteričnim uljima ili drugim sastojcima za omekšavanje kože. Ovo omekšavanje kože pomaže kozmetičaru da lakše ukloni suhu i oštećenu kožu, kurje oči i zanoktice.

Nakon namakanja, kozmetičar će pažljivo očistiti kožu na stopalima pomoću različitih alata, kao što su skalpeli, nožići ili pumice kamene. Važno je da se ovi alati koriste oprezno i da se izbjegne bilo kakvo ozljeđivanje kože. Nakon uklanjanja mrtve kože, kozmetičar će ispolirati nokte i oblikovati ih prema želji klijenta.

Nakon što su nokti oblikovani, kozmetičar će nanijeti hidratantnu kremu ili losion na stopala kako bi se nahranila koža i omekšala. Ponekad se na kraju pedikure nanosi lak za nokte, ali to ovisi o želji klijenta.

Pedikura također može uključivati ​​postupke poput masaže stopala, gdje se koriste različiti pritisci i tehnike kako bi se smanjio stres i napetost u stopalima, te kako bi se poboljšala cirkulacija.

Sve u svemu, pedikura je važna rutina njege stopala koja pomaže u održavanju zdravih i lijepih stopala, a također je ugodno iskustvo za relaksaciju i opuštanje.

Ako imate posebne potrebe ili probleme s kožom na stopalima, kozmetičar će vam moći preporučiti prilagođenu njegu ili liječenje. Na primjer, ako imate gljivičnu infekciju, možda ćete trebati primijeniti poseban antifungalni tretman kako bi se uklonio problem. S druge strane, ako imate suhu kožu, kozmetičar će vam preporučiti proizvode za njegu koji sadrže hidratantne sastojke koji će pomoći u vlaženju kože.

Uz to, važno je napomenuti da se postupci pedikure moraju obavljati u higijenskim uvjetima kako bi se izbjegla mogućnost infekcije. Stoga, svaki salon ili kozmetički salon koji obavlja pedikuru mora poštivati stroge protokole čišćenja i sterilizacije alata kako bi se izbjeglo prenošenje infekcija između klijenata.
Uz redovito obavljanje pedikure, mogu se izbjeći neugodni problemi poput kurjih očiju, zadebljanja kože na stopalima i uraslih noktiju. Osim toga, pedikura također može poboljšati krvotok i olakšati umorne i bolne noge.



Postoji nekoliko vrsta pedikure koje možete odabrati, ovisno o vašim potrebama i željama.

  1. Osnovna pedikura: Ova vrsta pedikure uključuje osnovnu njegu kože i noktiju stopala. To uključuje uklanjanje mrtve kože, oblikovanje noktiju i uklanjanje zanoktica, te nanošenje kreme za hidrataciju. To je idealno za ljude koji žele osnovnu njegu stopala i održavanje njihove higijene.

  2. Spa pedikura: Ova vrsta pedikure uključuje luksuzniji tretman stopala s dodatnim masažama i njegom. Spa pedikura obično uključuje natapanje stopala u toplom kupki, piling kože, masažu stopala i listova, nanošenje hidratantne maske i završni sloj laka za nokte. To je idealno za ljude koji žele opuštajući tretman i dodatnu njegu svojih stopala.

  3. Medicinska pedikura: Ova vrsta pedikure namijenjena je osobama s medicinskim problemima stopala, poput uraslih noktiju, kurjih očiju i gljivičnih infekcija. Medicinska pedikura obično uključuje precizno oblikovanje i njegu noktiju, uklanjanje kurjih očiju i uklanjanje zadebljane kože. Ova vrsta pedikure može biti korisna za osobe s dijabetesom ili drugim medicinskim stanjima koja povećavaju rizik od infekcije.

  4. Parafinska pedikura: Ova vrsta pedikure koristi parafin vosak kako bi se hidratizirala i omekšala koža stopala. Stopala se najprije oblikuju i očiste, a zatim se umoči u topli vosak koji omogućuje prodor hranjivih sastojaka u kožu. Nakon toga se noge umotaju u plastične vrećice i peškir kako bi se zagrijale i dozvolilo tretmanu da prodre dublje u kožu.

  5. Njega noktiju gel lakom: Ova vrsta pedikure koristi gel lakove za nokte koji su otporniji od običnih lakova i traju duže. Gel lakovi se nanose na nokte stopala i zatim se suše pod UV svjetlom. Ova vrsta pedikure je idealna za one koji žele duže trajanje i sjaj svojih noktiju.

Odabir vrste pedikure ovisi o vašim potrebama i željama, kao i o zdravstvenim uvjetima vaših stopala. Važno je uvijek potražiti savjet kozmetičara ili medicinskog stručnjaka kako bi se odabrala prava vrsta

Privacy Preferences
Ova Izjava o privatnosti odnosi se na povjerljivost osobnih podataka koji su prikupljeni prilikom dolaska na stranicu www.BeautyGlow.hr